To cite this abstract / Pentru a cita rezumatul:
Petrisor AI (2000), Pescuitul sportiv in Romania, Casa de Editura DOKIA SRL, Cluj Napoca, Romania, 276 pp, ISBN 973-9074-76-6

Pescuitul sportiv în România


Cuprins


1. Introducere
2. Câteva elemente de biologie a pestilor
2.1. Lamurire asupra rolului acestui capitol
2.2. Biologia pestilor
2.3. Elemente de biologia pestilor utile unui pescar
3. Introducere în tehnicile de pescuit sportiv
4. Intretinerea si verificarea sculelor de pescuit
4.1. Scurta explicatie
4.2. Intretinerea vergilor
4.3. Intretinerea firului
4.4. Intretinerea plutelor
4.5. Intretinerea si verificarea cârligelor
4.6. Intretinerea monturilor cu plumb si pluta pentru lanseta
4.7. Intretinerea minciocului
4.8. Intretinerea juvelnicului
4.9. Intretinerea accesoriilor
4.10. Intretinerea mulinetelor
5. Diferiti pesti din fauna României si detalii despre mijloacele folosite în pescuitul sportiv pentru prinderea lor
5.1. Pesti din balti si iazuri
5.2. Pesti din apele curgatoare si Delta Dunarii
5.2.1. Pestii apelor curgatoare iuti
5.2.2. Pesti din râurile mari
5.2.3. Pesti comestibili din Dunare, Delta si baltile Dunarii
5.2.4. Pesti necomestibili din Dunare, Delta si baltile Dunarii
5.3. Pesti din Marea Neagra
5.3.1. Pesti comestibili
5.3.2. Pesti comestibili foarte rar întâlniti în Marea Neagra
5.3.3. Pesti necomestibili
6. Retete culinare bazate pe pesti sau pe subproduse ale acestora
6.1. Scurta explicatie privind rolul acestui capitol
6.2. Diferite feluri de mâncare din pesti sau subproduse ale acestora
6.2.1. Regimul favorit
6.2.2. Mâncaruri pentru gastronomii rafinati
6.2.3. Supe, borsuri si ciorbe
6.2.4. Marinate
6.2.5. Mâncaruri din diferite specii de pesti
6.2.5.1. Câteva sfaturi pentru... gospodine
6.2.5.2. Preparate facute din orice pesti
6.2.5.3. Preparate caracteristice diferitelor specii de pesti
6.2.6. Plachii
6.2.7. Preparate din subproduse ale pestilor
7. Dictionarul speciilor de pesti prezentate în manual
8. Cuprins
9. Bibliografie